New MG3 owner with a reversing issue! - MG-Rover.org Forums
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 26-11-2016, 15:50 Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Bristol
Car: MGF Trophy 160 - Trophy Blue
Posts: 53
New MG3 owner with a reversing issue!

Hi guys!

Has been some time since I've been on this forum due to letting my MGF Trophy 160 go a couple of years ago.

I decided to jump back into MG ownership with a brand new MG3 Style in October.

Pretty pleased with it up until a couple of weeks ago when the engine just decided to cut out when reversing. Initially, I thought it was my error first time it occurred with it being a new car. Has since happened another 5 times over the past week.

It's not as though it has stalled, if anything it's more like the energy saving feature kicks in as it's very smooth and subtle. So subtle, initially I wasn't aware it had cut out until all the dials dropped and the car clearly wasn't moving. The engine starts again once I put my foot on the clutch as though the energy saving feature had been on. It also doesn't happen everytime. Some days it doesn't happen at all when reversing. Really odd! Reversing sensors etc all seem to be working fine as well and I always hear the initial beep beforehand.

It's now booked into a main dealer in Bristol to be checked over next week but just intrigued to see if anyone else has experienced anything similar as dealers appeared baffled when I explained it to them.

Any info/suggestions would be fab!

Thanks guys!

Krissy

Last edited by krissye86; 26-11-2016 at 16:40.
krissye86 is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MG-Rover.org Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The imported MG3 issue nailed? GSi MG / SAIC / Roewe Related Chat 25 24-08-2016 11:47
Ex-Rover 100 owner, soon to be MG3 owner KeithEH Introduce yourself 3 24-11-2013 17:17
Reversing lights and sensors not working - Switch issue??? meggiedude MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 13 15-05-2011 14:50
Parking aid & reversing lights issue Teflon MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 2 24-08-2006 19:20

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome