running 1.5 bar on zt turbo! - MG-Rover.org Forums

 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 23-04-2012, 07:32 Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: bristol
Car: MG ZT
Posts: 49
running 1.5 bar on zt turbo!

ok, i installed the boost gauge on the weekend and its working fine.

thanks to swordfish for the guide


http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=423378


only prob is i get a massive jolt and lose power after 3500 rpm. bit like the problem described in other threads.


E.G http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=247360


i have check the pipes on the turbo and the are as follows





are the pipes the right way round?


there is a loud ssswwoooosshhh sound when i accellerate hard, possible air leek in front of the turbo?

could be why i am getting a reading of 1.5 BAR (this morning on the way to work) on the boost gauge just before the engine cuts the power?

heres a vid of the guage working, the second/third time i accelerate u can just make out the bang when the power is cut!

im going from 2nd - 3rd - 4th.





anyway heres a pic of the guage and the t piece connection!


the gauge does light up u just cant see it in this pic.




davozt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 26-04-2012, 06:41
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Car: Rover 100
Posts: 461
Assuming your running the std engine management, if so it has a cut off at 11psi iirc to save the engine.

You have probably piped up something wrong as the engine is trying to overboost
djwilma is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 26-04-2012, 12:59 Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: bristol
Car: MG ZT
Posts: 49
ye that's what im thinking it just finding what ones?? im going to replace the small 3mm sensor hoses the weekend for some silicone ones as when i push the oem ones on tight, turbo and sensor end it temporarily cures the prob until the engine warms up.
davozt is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MG-Rover.org Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tow bar for ZT? mgnev MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 11 08-07-2011 17:33
zt tow bar markzt4811 MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 5 23-12-2010 19:01
only running 0.9 bar boost.... jay_mz89 Diesel Forum! 37 12-04-2010 09:36
Tow Bar For ZT nico skp Wanted 0 15-02-2008 14:59
Turbo bar/psi Bones292 Diesel Forum! 16 22-06-2006 22:36

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome