running 1.5 bar on zt turbo! - MG-Rover.org Forums
 
 
 
Go Back   MG-Rover.org Forums > Ask The Gurus! - Help and Advice Forums > MG/R Modification & Tuning

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 23-04-2012, 07:32   #1
davozt
Registered User
 

Join Date: Apr 2012
Location: bristol
Car: MG ZT
Posts: 49
running 1.5 bar on zt turbo!

ok, i installed the boost gauge on the weekend and its working fine.

thanks to swordfish for the guide


http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=423378


only prob is i get a massive jolt and lose power after 3500 rpm. bit like the problem described in other threads.


E.G http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=247360


i have check the pipes on the turbo and the are as follows





are the pipes the right way round?


there is a loud ssswwoooosshhh sound when i accellerate hard, possible air leek in front of the turbo?

could be why i am getting a reading of 1.5 BAR (this morning on the way to work) on the boost gauge just before the engine cuts the power?

heres a vid of the guage working, the second/third time i accelerate u can just make out the bang when the power is cut!

im going from 2nd - 3rd - 4th.





anyway heres a pic of the guage and the t piece connection!


the gauge does light up u just cant see it in this pic.




davozt is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Advertisement
 
Old 26-04-2012, 06:41   #2
djwilma
Registered User
 

Join Date: Jan 2010
Car: Rover 100
Posts: 417
Assuming your running the std engine management, if so it has a cut off at 11psi iirc to save the engine.

You have probably piped up something wrong as the engine is trying to overboost
djwilma is offline   Reply With Quote

Old 26-04-2012, 12:59   #3
davozt
Registered User
 

Join Date: Apr 2012
Location: bristol
Car: MG ZT
Posts: 49
ye that's what im thinking it just finding what ones?? im going to replace the small 3mm sensor hoses the weekend for some silicone ones as when i push the oem ones on tight, turbo and sensor end it temporarily cures the prob until the engine warms up.
davozt is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tow bar for ZT? mgnev MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 11 08-07-2011 17:33
zt tow bar markzt4811 MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 5 23-12-2010 19:01
only running 0.9 bar boost.... jay_mz89 Diesel Forum! 37 12-04-2010 09:36
Tow Bar For ZT nico skp Wanted 0 15-02-2008 14:59
Turbo bar/psi Bones292 Diesel Forum! 16 22-06-2006 22:36


All times are GMT. The time now is 00:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
ShowCase, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.